onsdag 26 augusti 2009

Byggkoncernen JM gör brakförlust

Ovanstående var en rubrik från TV4's texttv i måndags eftermiddag efter det att JM släppte q2-rapporten. Den inledande texten var sedan: "Byggkoncernen JM redovisar en vinst före skatt..."

Ja man vet inte om man ska skratta eller gråta åt vissa "journalister" numera. Jag hade ganska låga förväntningar på JM's rapport men det var onekligen trevligt med såpass många byggstarter och att de mäktade med en liten vinst. Det är långt ifrån toppnivåerna men de redovisar än så länge trots allt vinst under de här kärva åren 2009-2010.

Som tur var tittar inte marknaden alltför mycket på TV4's texttv, en annan fick ju nära nog skrämselhicka när jag såg rubriken. Brakförlust är i alla fall för mig ett negativt resultat, och i ärlighetens namn en ganska stor siffra för att värdemätaren "BRAK-" ska anses hålla någon form av legitimitet.

JM handlas åter kring 80-kronan och jag tror att vi får se 100-lappen överbryggas någon gång i höst. Men målkursen om 150 kr står givetvis kvar.

Bostadsstatistik kom in för knappa halvtimmen sen. Den här gången hade försäljningen av enfamiljshus i USA stigit med hela 9,6% mot väntade 1,6%. Återigen kan man undra varför analytiker hamnar så fel. Nog borde de vara införstådda i att dopningen ger lite extraskjuts på siffrorna. Börserna världen över reagerade med en nätt justering uppåt, även om stockholm i nuläget ligger ned över procenten.

Detta blir för övrigt min sista semesterdag. 4,5 veckors semester blev det lite drygt denna sommar. Underbart är kort... Fast egentligen över en månads semester är fantastiskt långt, men har man väl en gång fått smak för det vill man ju återuppleva det snart igen. Nu stundar dryga 4 månaders arbete innan julledigheten. Kan väl inte säga att det direkt är klackarna i taket i nuläget. Förhoppningsvis bjuder hösten på lite mer kreativt och upplyftande arbete.

Eller kanske kan jobbtristesen kompenseras av rejäla lyft i portföljen?

Inga kommentarer: